След 40-годишна възраст повечето хора се замислят за здравето на сърцето и кръвоносните си съдове:  как правилно да се хранят, кои продукти да ограничават? Полезно ли е кафето? Повишават ли млечните продукти холестерола? Нужни ли са ни омега-3 киселини?

Интернет е изпъстрен с всякакви “здравословни съвети”, много често напълно противоречиви. На кого да се доверим? Кои изследвания са правилни и кои се оказват грешни? Нов обзор на диетологичните изследвания обаче развенчава някои митове и предоставя нови препоръки за запазване в добро здраве на сърдечносъдовата система. Така например чисто нови изследвания ни изненадват с твърдението, че добавки с омега-3 и рибено масло не защитават от коронарна болест на сърцето. Но много хора продължават да ги приемат. Такива и други впечатляващи изводи от изследвания са публикувани на страниците на “Журнала на Американския колеж по кардиология”. 
 
Ето какво твърдят учените четете в най-полезния сайт Zdrave.to.