Защо никога не трябва да замразявате пак сладолед, ако е разтопен?
Лятото е един от сезоните, когато е много вероятно да си докарате хранително отравяне. Като едни от най-опасните продукти в това отношение се смятат месото и яйцата. И макар че взимате предпазни мерки, като да опечете хубаво бургерите и да сварите добре пилешкото, опасността може да се крие където най-малко я очаквате: в студените десерти, които консумираме за разхлаждане.
Освен това през лятото повече хора ходят на пикници и барбекю, като по този начин се лишават от сигурността в кухнята - мивката за измиване на ръцете и почистване на съдовете и контролиране на температурата на храната - в печката или запазването й в хладилника.
Защо никога не трябва да замразявате пак сладолед, ако е разтопен, четете в най-полезния сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: