Д-р Венцислав Стоев е зъболекар, доктор по клинична психология, експерт по постурология и интегративна медицина. За пръв път прилага в България и открива пътя на   постурологията - науката за стойката на човека.

През 1981 г. завършва Стоматологичния факултет в София. През 2005 г. - магистратура по Клинична и консултативна психология към СУ “Св. Кл. Охридски” и защитава дисертация за преодоляване на страха от стоматологично лечение през 2016 г., а през 2018 г. специализира в Рим интегративна постурология при проф. Заварела и се дипломира в Университета “Жан Моне” в Брюксел .

- Д-р Стоев, каква наука е постурологията? Аз за първи път чувам за нея, предполагам, че и за повечето ни читатели е така.

- Постурологията е наука за стойката - “рosturе” на английски, а на латински “рostura” означава стойка. Тази наука има над 50-годишна история в Западна Европа и САЩ, a в България е от почти две години.

Всъщност това е наука, която е част от интегративната медицина, обединяваща различни специалности. Тя изследва позата на тялото като място, където се отразяват много от сигналите на организма, които показват здравето на човека.

Цялото интервю, четете в zdrave.to