Красива, свежа и здрава кожа - не искаме ли всички точно това? Понякога изглежда по-лесно само да си мечтаем за нея, отколкото да се решим да направим нещо по въпроса. Все пак мечтаният външен вид не е невъзможен за постигане. Има няколко прости неща, които можем да добавим в ежедневната си рутина, така че да постигнем здравата кожа, която кара всички ни да се чувстваме красиви и уверени. Всъщност основата за нея е много проста. Ако сте човек, който се грижи за здравето си, то значи вече сте на половината път към постигането на крайната си цел. 

Хидратация

Точно като всичко останало, епидермисът ни също има нужда от хидратация. Перфектното време за нанасяне на овлажняващи продукти е веднага след баня, за да запечатате влагата. Това може да стане лесно с козметиката на Bioderma. Тя съчетава ефективни и дерматологични съставки, които са подходящи за всякакъв тип кожа.

Използвайте слънцезащита всеки ден

Ако прекарвате по-голямата част от времето си на закрито или живеете на по-мрачно място, то е много лесно да пренебрегвате слънцезащитата, особено през студените месеци. Въпреки това трябва да имате предвид, че слънчевите лъчи могат да са невидими за нас и да увредят кожата дори и през облаците. Ако решите да въведете само един продукт за грижа в ежедневието си, то най-подходящият би бил слънцезащитният крем. 

Наспивайте се добре

Несъмнено качественият сън е от съществено значение за доброто здраве, не по-различно е и с кожата. Задължителните 8 часа подпомагат свежия външен вид и минимизират появата на бръчки и фини линии, подпухнало лице и тъмни кръгове. 

Правилното хранене

Грижата отвътре е също толкова важна, колкото и външната. Балансираната диета е от ключово значение за добрия външен вид. Не е нужно да се ограничавате, но храненето с рафинирани въглехидрати, преработени и пържени храни се отразява върху цялостното здраве. Включването на възможно най-много питателни храни като плодове, зеленчуци и пълнозърнести култури може значително да увеличи здравето на кожата, както и свежият ѝ външен вид.

Също толкова важно е и хидратирането. Дехидратацията може да причини умора и храносмилателни проблеми, но също така може да забележите сухота и чувствителност, вследствие на липса на влага.

Изграждането на правилната бюти рутина

Независимо от типа на кожата ви, ежедневните бюти ритуали могат да ви помогнат да поддържате цялостното ѝ здраве. Стъпките в рутината можете да определите сами, да добавите или премахнете тези, които не харесвате, но има няколко задължителни процедури, които не трябва да пропускате. Почистването на лицето, подхранването с крем или серум, овлажняването с подходящ продукт и употребата на слънцезащита са наложителни.