Най-добрият ми съвет за отслабване е да ядете по-често през целия ден, за да предотвратите посягането към бисквити и чипс. Това каза диетологът Натали Рицо, предаде New Your Post.

"Въпреки че калориите са фактор за загуба на тегло, ключът е да се избегне достигането до точката на прекалено гладуване", твърди тя. "В интерес на истината, навик номер 1 за отслабване е да ядете, преди  да станете гладни."

В аргумента си за редовни, последователни хранения Рицо посочи проучване от 2022 г. , което установи, че консумацията на постоянни количества калории на редовни интервали, като закуска, обяд и вечеря, може да увеличи успеха при загуба на тегло.

Рицо обясни, че времето е от ключово значение - ако не сте в състояние да се храните по едно и също време всеки ден, опитайте се да ядете лека закуска на всеки три до четири часа, за да предотвратите пристъпите на глад.

"Този ​​прозорец ще ви даде достатъчно време да усвоите храната си, но ще ви попречи да прекарате толкова дълго време между храненията, че да станете гладни", заяви Рицо в EatingWell. "Ако се борите с разсейването, задайте таймер на телефона си, докато яденето на всеки няколко часа".

Какво трябва да ядем?

Разбира се, важно е и какво ядете. Диеотологът предлага да дадете приоритет на протеините и да ги балансирате с пълноценни въглехидрати - като плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, боб и бобови растения и здравословни мазнини.

Протеинът може да ви помогне да се почувствате по-сити, защото се смила по-дълго от другите хранителни вещества. Освен това може да помогне за запазване на чиста мускулна маса, а мускулите изгарят повече калории, отколкото мазнините.

От колко протеин се нуждаете отдавна е предмет на дебат.

Препоръчителният хранителен прием е 0,8 грама протеин на килограм телесно тегло или 0,36 грама на килограм. За 150-килограмов човек това са 54 грама протеин дневно, но лекарите съветва да се ядат най-малко 90 грама протеин всеки ден.

Д-р Фатима Коди Станфорд, лекар в бълница в Масачузетс и доцент в Медицинското училище в Харвард, предупреждава, че твърде голямата консумация на протеин може да натовари бъбреците, особено при хора с бъбречно заболяване.

Добрите източници на протеин включват постно месо, риба, яйца, ядки, млечни продукти, боб и тофу.