112 са вече случаите на заразени с коронавирус у нас. От снощи имат да се работят още 50 проби. Това заяви ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Кризисния щаб. 

"Над 245 хиляди са случаите в света. В Северна Македония случаите са над 50 вече. В Италия вече са над 30 хиляди, Испания - 188 хиляди, Франция - 10 хиляди. Ние сме плюс 18 случая за денонощие", допълни той.  

"От снощи, както обявихме, имаше да се работят 56 проби и от тях излязоха новите случаи. Градовете, които са засегнати: Перник има двама, Варна - четирима,  Пловдив - двама,  Лом- един, Бургас - двама, Смолян - трима", съобщи ген. Мутафчийски. 

"В "Пирогов" има четирима, като единият е докаран от "Токуда" в тежко състояние. Той е интубиран. Другите са в добро състояние", допълни той.

"В София има още един пациент, който е интубиран и е в тежко състояние", информира още ген. Мутафчийски и добави, че след 21-вия ден се правят тестове, с които да се провери дали един човек е изчистен от заразата.

Единият от двамата заразени с коронавирус в Пловдив е лекар е, това е потвърдено. Той от 6 дни не е на работа. Установени са неговите контакти, в ход в момента е РЗИ. Доколкото знам, е работил на едно място, допълни ген. Мутафчийски. 

"В България влизат средно по 30-40 хиляди души на ден. Не е обективно да се правят тестове на всички", обясни той.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!