С настъпването на есента тялото ни постепенно започва да се подготвя за по-ниските температури. Често климатичните условия ни изненадват със своята рязка промяна и се оказваме неподготвени за студа - до вчера сме били с летни дрехи, а от днес трябва да обличаме зимните. Изведнъж се оказваме отпаднали, с хрема, в лошо настроение, а вероятността за по-сериозни последици ни преследва неотлъчно. Тялото трудно се климатизира и му  е необходимо време. Освен това продължава да ни преследва страхът от онзи вирус, който разклати целия ни живот; разклати дори представите ни за нормалност и за добро, и зло. Вирусът, който неслучайно е „коронован“ тази година да бъде главно действащо лице във филма на собственото ни ежедневие, единствен ни води за ръка и решава вместо нас какво да се случи. Той проваля плановете ни, краде от свободната ни воля, затваря ни, не ни позволява да общуваме с близките си, трансформира пространството и времето ни, свива границите ни – физически, емоционални и ментални. А какво ще се случи, когато този вирус се слее с размаха на останалите вируси, характерни за есенно-зимния сезон? Кой ще съумее да се изправи пред заплахата от този микс?

Истината е, че има само една сила, която е способна да отговори на надигащата се опасност, и това е здравата имунна система. Всъщност, именно слабата имунна система е отговорна за настинките и нашествието на вирусите. Тоест, ако съумеем да подготвим организма си за евентуална борба с вирусите и бактериите, ще повишим естествените му защитни сили и ще си дадем шанса да останем здрави.
 
Витамин С е едно от най-познатите и експлоатирани средства за „първа помощ” при настинка или грип.

А в съчетание с органичен селен и ехинацея, позната като „природния антибиотик“,  способността на тялото да се противопоставя на чуждите агенти в организма се засилва. Съществува фитопродукт – Ceget+, който комбинира натурален витамин С от ацерола, висококачествен екстракт от ехинацея с фармацевтична чистота и органичен селен.

Ацеролата е един от най-богатите на витамин С плодове. Концентрацията на витамин С в ацеролата е на едно от първите места в света. Аскорбиновата киселина (или витамин С) не се произвежда от човешкия организъм и може да се набави единствено чрез външен прием. Витамин С играе важна роля за много процеси в тялото. Участва в образуването на колаген. Аскорбиновата киселина е силен антиоксидант – предпазва клетките от стареене. Подпомага за протичането на нормалните метаболитни функции в организма. Най-честото приложение на витамин С е при настинки и грип, защото засилва клетъчната и секреторна защита.
 
Ceget+ съдържа и висококачествен екстракт от Ехинацея
 
Билката е позната още на американските индианци. Използвали са я за стимулиране на защитните сили на организма. А индианците са известни с дълголетието си и крепкото си здраве. По-късно направените медицински изследвания доказват положителното въздействие на ехинацеята върху човешкия организъм. Тя е ефективен имуностимулант, който мобилизира тялото да се бори с простудни заболявания и инфекции, причинени от бактерии, вируси и гъбички. Стимулира имунните функции чрез активизиране на стволовите клетки в костния мозък и лимфната тъкан, което продуцира по-голям брой активни левкоцити. Действието й засилва ефективността на имунните клетки, като атакува неканените гости и успешно се бори с тях. Според последни проучвания, ехинацеята има силен ефект, освен върху бактериите, но и върху вирусите, което я прави едно от малкото антивирусни средства.
 
Селенът е ключов антиоксидант и основен клетъчен протектор

Той е незаменим за човешкия организъм микроелемент. Грижи се за имунната система и благоприяства щитовидната жлеза. Последни проучвания безапелационно доказаха, че COVID-19 се развива отлично в среда, бедна на селен. Т.е. оказва се, че селенът е способен да противодейства на размножаването на самия вирус.

Ceget+ съчетава в себе си полезните действия на витамин С, селен и ехинацея. Той е изцяло натурален продукт, което позволява по-доброто усвояване на съставките от организма. Биологично активните компоненти действат синергично, което е от огромна полза за цялостното функциониране на имунната система. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Подпомага собствените сили на организма срещу вируси и бактерии. Подходящ е при първи симптоми на настинка и грип, при епидемична обстановка или за често боледуващи хора. Действа благоприятно при отслабена имунна система, за по-бързо възстановяване след тежки заболявания, операции, при възпаления, за укрепване на кръвоносните съдове.

Природата се е погрижила за нас, а доверието от наша страна, е единственото, което ние можем да ѝ дадем.

Ceget+ - можете да намерите в аптеките или онлайн на www.botanic.cc.
 
Бояна Николова – Консултант от Botanic