Аденомът на простатата е едно от най-често срещаните доброкачествени състояния при мъжете, което влияе много силно върху ежедневието на пациентите и нощния им сън. 

Ракът на простатата засяга изключително много мъже, главно в напреднала възраст. Веднъж диагностицирано, злокачественото заболяване се нуждае от лечение, съобразено с всеки отделен пациент.  Оздравяване е напълно възможно, особено при тумор, който няма метастази и не е напуснал границите на простатната жлеза.

В “Хил клиник” имат стотици излекувани пациенти с лапароскопска радикална простатектомия. Наскоро в клиниката извършиха серия операции на пациенти с простатен карцином под ръководството на немския професор Щолценбург.

Урологът д-р Георгиев разказва, че при двама от тях при рутинен профилактичен преглед (само за последния месец в клиниката са прегледани повече от 450 души в зряла възраст) били открити стойности на PSA, които го навели на съмнения за рак на простатата.

Били назначени биопсии и други изследвания, за да се докаже по недвусмислен начин, че се касае за злокачествен процес. Пациентите били оперирани с лапароскопски метод и в момента се чувстват отлично. Изследванията показали, че туморите са премахнати изцяло.

Какво представлява оперативното лечение с лапароскопски метод, четете в най-полезния сайт Zdrave.to