Медицинско лице от Петрич е установено с коронавирус, съобщиха от общинския кризисен щаб.

Жената се намира в добро общо състояние и е под домашна карантина. С този резултат потвърдените случаи на Covid 19 в общината стават три.

Издирени са контактните лица на последната пациентка, които също се тестват с PCR.

По-строг, съобразен със ситуацията и противоепидемичните мерки е и пропускателният режим в сградата на болницата в Петрич.

8 са новите случаи на коронаинфекция в област Благоевград, съобщиха тази сутрин от Националния щаб, откъдето отчетоха своеобразен бум на заразените в цялата страна. Рязко скочиха и носителите на вируса в област Благоевград.


При 5 членно семейство от сатовчанско  село, с 2 деца, е с установен положителен резултат след направен тест. 2-ма от семейството са в болницата в Гоце Делчев, а останалите са под карантина. Жената - медик от Петрич е третият случай в града, съобщава struma.com.

Вчера в Благоевград бяха регистрирани 2-случая, мъж на 41 години от Благоевград бе настанен в болница, а жена от Сандански, пациентка на гастроентерология бе преместена в Инфекциозно вчера, след установяване на заразата.

Незабавно отделението бе затворено и РЗИ започнаха дезинфекция. Обстановката се усложнява, броят на заразените се увеличава, затова бъдете крайно внимателни и спазвайте социалната дистация, независимо от разхлабените мерки. Бъдете отговорни към себе си и околните. Опастността не е отминала .Както съобщихме голяма част от заразените в Инфекциозно на МБАЛ Благоевград са били пациенти на столични клиники. Следим обстановката.