Познати като лидери в лазерното отстраняване на увеличена простата, “Хил клиник” развиват непрекъснато своята експертиза по отношение и на безкръвното лечение на простатната жлеза. С напредване на възрастта простатата започва да се уголемява и се нуждае от терапия. Всички видове модерно и щадящо лечение са на разположение на мъжете в прочутата столична клиника. 

1. Какво представлява прегледът на простатата?

Ако за първи път посещавате уролог във връзка със скрининг на простатата, е добре да знаете, че той не е нито болезнен, нито продължителен. Още преди да отидете при уролога, помислете от колко време е налице симптоматиката, която ви тревожи.

Помислете и върху това колко пъти в денонощие ходите до тоалетна, какви са точно смущенията, наблюдавали ли сте кръв в урината или спермата, случвало ли се е неволно изпускане. Лекарят непременно трябва да бъде уведомен за всички приемани лекарства и хранителни добавки, както и за други ваши заболявания, като хипертония, бъбречни проблеми, диабет.

Ако имате предишни изследвания на PSA туморния маркер или ехографии на малък таз, е уместно да ги представите. Предупредете своя уролог в случай, че имате хемороиди или анални фисури. По ваше желание ректалното туширане може да не се извърши

Отговорите на още 7 важни въпроса, четете в най-полезния сайт Zdrave.to