Оказа се, че има още един смъртен случай на човек с ковид от УБАЛ "Свети Георги", където преди броени дни на стълбите починаха двама пациенти в момента тече разследване. 

Диана Финч, която работи като медицинска сестра в Лондон взриви сутрешния ефир с разкрития за смъртта на баща си отпреди 2 дни, който издъхва в същата скандална болница. 

"Моят баща премина през перипетии, потресаващи за нашето семейство. Почина на 18 ноември в същата болница. Двамата ми родители се почувстваха зле със симптоми на грип и настинка. Започват да се лекуват с медикаменти, след като се свързват с техния личен лекар. Той отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест. А в България тестовете се правят в частни лаборатории, а във Великобритания се правят веднага на пациента в болницата", заявява опечалената дъщеря.  

"В последствие се влошават. Майка ми се свързва с бърза помощ, от където ги разпитват с какви симптоми са. След като става ясно, че баща ми не може да диша, от там казват ,че не е за тях. Майка ми решава да тръгне с него с такси, за да бъде прегледан и настанен в болница", признава още тя. 

"Тръгва до частната болница в Пловдив и е бързо прегледан. Казват им, че нямат тест за ковид и не могат да ги приемат. Препращат ги в друга болница, където същото. Отиват в трета болница, където след чакане по коридорите е приет. 

Опитах се да се свържа с някого, но ми затваряха телефона. С него се чух няколко пъти, дишането му беше лошо, на кислород. Много пъти е звънял от стаята на санитар, което не е получил. Успях да се свържа с колега, който каза, че баща ми има бронхопневмония, но нямат рентген да му направят в болницата. Казаха ми, че състоянието му подобрява.

На другия ден го преместиха в 'Свети Георги" без да дадат обяснение на някого от семейството. Не смятам, че е трябвало да бъде местен. В епикризата му от "Свети Георги" пише, че е приет в много тежко състояние. 

Пациент в Лондон не се връща, веднага му се прави тест на място. Правят се тестове в болницата при нас и не се заплащат, безплатни са", категорична е тя.