Провалът на Стойчо Кацаров в борбата със заразата е очевиден! Самият той най-накрая призна по националната телевизия, че "ситуацията наистина е много сериозна, много напрегната". Това написа проф. Балтов в личния си профил във Facebook. 


Прочетете целия му коментар без редакторска намеса: 

"Защо допуснахте да стане такава при положение, че вече познаваме яростта на вируса, че вече три пъти болниците са преодолявали успешно това изпитание, че вече има налични по складовете ваксини, че вече знаехме пред какво сме изправени?!

От личен опит зная: непопулярните решения изискват решимост и смелост. Преди една година Националният оперативен щаб понасяше много критики, но в нито един момент не се огъна пред тях, защото животът и здравето на българите бяха от първостепенно значение. В онези мрачни месеци не допуснахме емблеми на спешната помощ в страната като УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" да отказват лечение на пациенти заради запълнен капацитет.

На този фон обаче служебният здравен министър в правителството на Румен Радев не смята, че е закъснял и нямало да бърза с ограничителните мерки. Трудно е да признаеш грешките си.

Днес Стойчо Кацаров щял да се среща с директори на болници и да чака експертни становища. Защо не ги изискахте още в събота и неделя, когато беше ясно, че България влиза в най-тежката фаза на четвъртата вълна?!

В Министерство на здравеопазването цари хаос, а в кабината му е некомпетентен и нерешителен пилот."