Днешната пресконференция в Министерството на здравеопазването предложи интересен детайл – и то не в залата за брифинги, а по пътя към нея.

Традиционно ведомствата пазят портрети на своите бивши ръководители, като един от тях е избрал доста нетрадиционна снимка, с която да остане в историята на институцията.

Костадин Ангелов, който довърши мандата на кабинета „Борисов 3“ като здравен министър, не е представен с официален портрет като предшествениците си (включително и като предшественика му Кирил Ананиев от същото правителство), а с кадър, в който носи маска и същевременно пред него има включен микрофон, пише bTV.


Снимка: bTV

Двата детайла бяха характерни за брифингите на здравните власти през последната малко повече от година. В същото време, при отговори на журналистически въпроси членовете на Националния оперативен щаб обикновено сваляха предпазните си средства с цел да се разбират по-добре думите им.

Възможно е снимката да е от момент, в който Ангелов е побързал да отговори на питане и не си е свалил маската.

Не е невъзможно и кадърът да е постановъчен – с цел да напомня за някои основни аспекти от работата на МЗ и неговия ръководител по време на коронакризата.