Лекар от Шумен е заразен с коронавирус. Д-р Милен Чолаков е приет за лечение в шуменската болница, а неговият пост във Facebook развълнува десетки приятели и пациенти.

Някои от тях стресна, други бяха озадачени, но всички му пожелават бързо оздравяване и му дават кураж в битката с болестта, пише glas.bg.

Ето какво написа д-р Чолаков в личния си профил: 

"Днес ме приеха в МБАЛ Шумен за лечение на Ковид 19 + инфекция. Уведомявам всички мои близки, роднини, пациенти и фенове, че въпреки че не съм Доналд Тръмп - ще се излекувам, ще ме изпишат и пак ще се видим. Ако това не стане... не е голяма загубата Ви, нали?

Бъдете живи и здрави и знайте, че в последната година бях фамилен лекар и единственият осъзнат доброволец от ОПЛ в Област Шумен, който работи в МБАЛ и Неотложната помощ в Шумен, защото няма лекари, които да помагат в този тежък за всички момент.

Дадох всичко от себе си на Болния човек, на Шумен, България и българския народ, които обичам от сърце. Ако стане така да ме няма, помнете ме с добро и пазете България!

Две смърти няма, без една не може!"

А ето и част от коментарите на хората под поста:

"Големите хора се отличават със скромност, но ние знаем за техните силни сърца. Бори се, Докторе, защото имаме нужда от теб не само като лекар, но и като Човек."

"Защо изобщо допускаш мисълта, че няма да се справиш, Милене?! Всичко ще е наред!"

"Желая Ви с цялото си сърце бързо оздравяване!!! Всичко да бъде наред! Любовта на хората ще Ви даде сила да се преборите, кураж!"

Поднасям Ви най-искрените си почитания, Докторе! Успешна битка и до скоро! Ще оздравеете!