Министър Москов беше санкциониран и в Конституционния съд. Ние имаме една среда, в която на практика няма правила. В системата има незапомнен нормативен хаос. Това твърди новият здравен министър Илко Семерджиев.
Пред Нова телевизия той обясни защо ще настоява да се задейства процедурата за въвеждането на електронна здравна карта. Семерджиев коментира, че пръстовият отпечатък е приложен, без да има законова норма. Припомни, че тричленният състав на ВАС е обявил акта за нищожен.

"Аз не съм Петър Москов, аз не командвам", каза той. Семерджиев обяви, че предстои обсъждане какви действия да се предприемат. Той ще се събере с експерти още идната седмица.

Освен това служебният министър каза, че въвеждането на пръстов отпечатък е било и икономически неизгодно. По думите му през ноември, преди да се въведе новата система, разходите на НЗОК са малко над 137 милиона. През ноември след въвеждането на пръстовия отпечатък има  увеличение в разходите на касата. Илко Семерджиев обясни още, че пръстовият отпечатък не носи здравна информация. По думите му такава практика няма никъде в Европа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!