Д-р Георги Гайдурков е роден през 1961 г. в София. Завършва медицина в Медицинска академия - София през 1985 г. Специализира нутрициология към Свободен медицински факултет с ръководител проф. Божидар Попов.

През 1995 г. завършва магистратура по психология към СУ “Св. Климент Охридски” със специалност “Клинична и консултативна психология”.

Работи последователно в неотложно звено и бъбречно отделение към МБАЛ “Христо Ботев” - Враца и 12 години в Центъра по хемодиализа към МБАЛ “Св. Анна” - София. 

Съдбовна за живота и кариерата му се оказва срещата с Лидия Ковачева през 1992 г. Под нейно ръководство провежда няколко курса лечебно гладуване и сменя неестествената храна, която дотогава приема, с проста храна.

Освен че излекува болестите си, от 2001 г. ръководи Консултативен център за безлекарствена терапия и личностна промоция “Санитас”. Професионалните му интереси са в областта на профилактичното и лечебно хранене.

Кои са животинските храни, от които не бива да отказваме, както и кое месо е добре да присъства в менюто ни, четете в zdrave.to