Американски учени установиха, че консумацията на риба удължава живота с най-малко 2 години. 

Възрастните хора, които имат високи нива в кръвта на омега-3 мастни киселини, съдържащи се в мазната риба като сьомгата и в морските дарове, намаляват риска от преждевременна смърт с 25%. Учените открили още, че рискът от смърт от сърдечно заболяване намалява с една трета в сравнение с възрастните хора, които имат по-ниски нива на мастни киселини в кръвта.

Газираните напитки не утоляват жаждата, а я провокират

Това е първото изследване, което анализира връзката на консумацията на риба със смъртността. Изследователите от Харвардското училище по обществено здраве и Вашингтонския университет установиха, че хората на 65-годишна възраст с най-високи нива на мастни киселини в кръвта живеят средно с 2,2 години повече от хората с най-ниски нива.

Какво е посочило изследването и по какъв начин се отразява омега-3 на организма ни, четете в zdrave.to