Есента е развихрила разкош и благодат. Не се скъпи на цветове и ухания. Златото прелива във всички нюанси, а рубинени нишки се прокрадват сред топлината му. Слънцето смутено премигва пред неговия блясък, а меки облаци само напомнят за пухкави шалчета и ароматно какао. Но нито бялата одежда на сланата, нито пурпурните изгреви, нито танцуващите листа могат да омаят някого.

Като че ли всички усилия на есента да разгърне целия си блясък са напразни, защото хората са слепи за целия този разкош. Дори напротив, тези констрастни цветове, тази толкова ярка красота изглежда за мнозина гротескна и зловеща, в пълен дисонанс със случващото се.

Броят на заразените расте с изумителна скорост. Всички медии се стараят да ни предоставят пълна информация, което от една страна ни държи осведомени, а от друга – всява паника и смут. И макар това да не е първата есен с подобни емоции, няма как да претръпнем и свикнем с това.

Истината е, че вече рядко има човек, който не се е сблъскал по един или друг начин с вируса. Освен това съществуват и обичайните за сезона настинки и грип, които допълнително усложняват обстановката.

И може би вместо да изпадаме в паника и да се поддаваме на страховете си, можем да се погрижим за себе си. Можем да се разхождаме на въздух и да се чуваме често с приятели. Със сигурност имаме близки, които вече са преминали през този вирус и вече са се възстановили.

Можем да се наслаждаваме на близките и семейството си, на хубави книги и музика. Ако се стараем да поддържаме духа си в добро състояние, със сигурност и най-трудните моменти, няма да ни се струват непобедими.

Най-важното, което трябва да направим, е да запазим разума си и да направим единственото, което е най-добро за нас в този момент – а именно – да се погрижим за собствената си имунна система, за да може да се преборим леко с вируса.

ZinSeD (ЗинСеД) е комбинация от важните за имунната система цинк, селен, витамин D и витаин C. Тази комбинация значително повишава съпротивителните сили на организма срещу вируси, бактерии и други патогенни.
 Витамините и минералите в ЗинСеД допринасят за нормалната функция на организма. Синергичната комбинация от цинк, селен, витамин D и витамин C спомага за антиоксидантната защита на организма, което е изключително важно в: неблагоприятни условия; при ситуации с повишен риск от инфекции; вирусни епидемии.

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор. Оптимизира сърдечно-съдовата система и стимулира имунитета. С оглед на последните събития, свързани с COVID-19, се появи информация за ползите на селена като антиоксидант и способността му да предпазва организма от инфекции.

Излязоха доста публикации, които вече доказаха връзката на селена с корона вируса. Неговият дефицит се оказа пряко свързан с високия риск от заразяване. А приемът на селен доказано повишава съпротивителните сили на организма и се бори с РНК-то на самия вирус.

Цинкът е сочен като едно от първите средства за повишаване защитните механизми срещу коронавируса. Цинкът е изключително важен за нормалната функция на имунната система. Дефицитът на цинк води до нарушена реакция на имунната система, което прави организма податлив към редица бактериални, вирусни и паразитни инфекции.

Цинкът в ZinSeD (ЗинСеД) е в органична хелатна форма. Това го прави лесноусвоим и с повишена бионаличност.

Витамин D е необходим за нормалната функция на имунната система. Наличието му е важно за клетъчната комуникация и в частност тази на клетките от имунната система. Това подобрява реакцията ѝ към външни патогени, вируси, бактерии.

През 2009 г. Националният институт по здравеопазване предупреждава, че ниските нива на витамин D са свързани с чести настинки и грип. През 2017 г. голям анализ на клинични проучвания показва, че приемът на витамин D намалява шансовете за развитие на респираторни инфекции с приблизително 42%. Витамин D в ZinSeD (ЗинСеД) е от неалергогенен натурален растителен източник и е в колекалциферол - отлично усвоима формула.

Витамин C участва директно и индиректно в стотици процеси в организма, като неговото наличие допринася за имунната система (както на вродената, така и на придобитата). Витамин C повишава съпротивителните механизми на организма срещу вируси, бактерии и други патогени.

Витамин C в ZinSeD (ЗинСеД) е под формата на калциев аскорбат. Предимството на тази форма пред аскорбиновата киселина е, че калциевият аскорбат е по-лек за стомаха. Това е важно за хора с язва, гастрит, рефлукс или други състояния, характеризиращи се с повишена чувствителността на стомаха.

Една-две таблетки, дневно, ZinSeD (ЗинСеД) осигуряват необходимата доза здрав и силен имунитет, готов да се бори с вируси.

Можете да намерите ZinSeD (ЗинСеД) в аптеките и онлайн на www.botanic.cc.