Според изследването, хората, които са спали със своя партньор поне един или два пъти в седмицата, имат една трета повече антитела, необходими за борба с болестта. Учените са изяснили, че "аусии грипът" може да бъде излекуван със страстен секс, съобщава в. "Сън".

По време на процеса на секса може да нарасне производството на иммуноглобин А, с помощта на който организмът се бори с инфекцията.  

Според изследването на специалистите от Университета Уилкс в Пенсилвания, хората, правещи секс със своя партньори поне един или два пъти седмично, имат с 30% повече от необходимото вещество за защита на организма, включително и от този вирус. 

И това е интересно! Топ 8 експертни съвети как жената да разнообрази сексуалния си живот. Четете още интересни новини и полезни съвети на най-полезния здравен сайт Zdrave.to

Правенето на секс помага за изработването на специални антитела, помагащи на организма да се бори с вирусите.  

Освен това, според резултатите от изследването, сексът ще помогне и за намаляването на нивото на стреса. По този начин човек по-лесно ще преодолее чувството на безпокойство. При това, подобни функции имат и заниманията със спорт.  

Други интересни начини за подобряване на имунната система, предлагани от изследователите, са: редовният масаж, четенето и добрият сън. Изследователите от медицинския университет в Маями заявяват, че 20 минути масаж в седмица може да намалят с 53% нивото на кортизола - хормонът на стреса, който влияе отрицателно върху имунната система. Междувременно допаминът и серотонина биха нараснали. 

Учените биха тревога във връзка с новия вирус на група Aussie flu или H3N2. Той се разпространява от Австралия. Изследователите отбелязват, че последствията от него са едни от най-тежките за последните десетилетия в страната. Някои специалисти бият тревога, опасявайки се, че той се разпространява и в други страни. най-опасен е той за възрастните хора, бебетата, асматиците и хората, страдащи от сърдечни болести. 

Превод и редакция: БЛИЦ