Съдийската комисия на БФС публикува решението си по повод съдийството на Георги Кабаков в мача от 1-ия кръг в "А" група Черно море - Лудогорец (0:3). Както е известно, реферът от Пловдив беше обвинен от домакините, че е ударил сериозно рамо на гостите от Разград.

"Моряците" дори депозираха жалба в БФС, придружена с видео материал, която беше разгледана на днешното заседание на Съдийската комисия.

По-рано БЛИЦ ви информира, че Кабаков е наказан и заради това не фигурира в нарядите за предстоящия 2-и кръг.

Становището на Съдийската комисия:

Становище на СК при БФС по повод жалбата на Черно море за срещата Черно море - Лудогорец, състояла се на 11.08.2012 г.
СК при БФС по повод жалбата на Черно море е задължена да изрази следното свое становище по отношение на съдийското ръководство:

1. След прецизно и точно преглеждане записа на срещата на DVD диск и направеният обстоен анализ на спорните според жалбата ситуации, считаме, че като цяло съдийското ръководство в тази среща на Георги Кабаков и неговите асистенти не е било на необходимото и изискващо се ниво. В определени ситуации съдиите можеха да бъдат по-прецизни и точни. Определено техните професионални възможности следваха да бъдат изявени на нивото на изискванията на СК при БФС в конкретната среща.

2. СК при БФС няма практика да обявява оценките и мерките, които са взети спрямо ръководството на съдиите в дадена среща, съгласно инструкциите и изискванията на УЕФА и Съдийската конвенция.