Арсенал се класира за четвъртия кръг на ФА Къп. “Топчиите” обаче трябваше да преминат през много мъки, докато пречупят коравия отбор на Суонзи с 1:0 в преиграването от третия кръг на турнира. Първият мач на стадион “Либърти” завърши наравно 2:2.

На “Емирейтс” домакините имаха подчертано надмощие през цялото време, но нападателите им се скъсаха да пропускат. Особено се “отличиха” Оливие Жиру – на два пъти, Томас Вермален и Тио Уолкът. Най-чистото положение обаче се откри в 25-ата минута пред “лебедите”. При една от редките им контраатаки Кайл Бартли засече с глава центриране от крилото, но топката се отби от напречната греда.

Малко след почивката Уолкът бе изведен Ворм, но би покрай него в аут. Последваха поредните два пропуска на Жиру, преди в 63-ата минута Джак Уилшър да се окаже на стрелкова позиция в пеналта. Талантът стреля от десетина метра, Мишел Ворм изби с котешки рефлекс, а топката попадна в Тио Уолкът. Дребосъкът би силно с десния крак, но Лиън Бритън изчисти от голлинията.

Единственото положение за притиснатите до стената “лебеди” дойде в 80-ата минута. Резервата Ки Сунг-Йенг накара Войчех Шчесни да чисти със сетни сили в корнер. Секунди по-късно пък Уолкът уцели гредата. В 86-ата минута най-сетне феновете на “артилеристите” въздъхнаха с облекчение. Уилшър прониза Ворм и донесе победата на Арсенал с 1:0. В четвъртия кръг на ФА къп момчетата на Арсен Венгер ще гостуват на отбора на Брайтън.