Голяма драма с пътуване от Украйна до България е преживял офанзивният футболист Келвин Ебука Нуамора. Нигериецът е трябвало да изкара няколкодневни проби в ЦСКА, включително и да вземе участие в контролата срещу млади таланти от югоизточна Сърбия, научи БЛИЦ. Заради бурните събития в бившата съветска република обаче той не е могъл да хване самолета и да пристигне навреме в София.
 
Нуамора, който е роден на 31 октомври 1988 година, е бил за последно във втородивизионния украински тим Олимпик (Донецк). Той едва е успял да се добере до летището в града, когато с ужас научил, че полетите временно са отложени. Все пак Нуамора направил всячески опити и се добрал до София. Но не във вторник вечерта, а снощи – вече след изиграването на въпросната контрола, спечелена от ЦСКА с 1:0 с гол на Григор Долапчиев.
 
“Той е тук, но няма да остане на проби. Идеята беше да го гледаме в приятелски мач. Даже Нуамора беше една от причините да организираме спаринга. Днес тренира за здраве при нас. Най-вероятно утре ще си събере багажа и ще си тръгне, въпреки че мениджърът му настоява да остане. Закъде обаче да остава, след като ние след мача с Локо (Пд) в събота излизаме във лятна ваканция”, коментираха от ЦСКА пред БЛИЦ.