Йордан Лечков също вече не е оптимист за класирането на националния ни отбор на Евро 2020. "Лъвовете" са в серия от четири поредни загуби под ръководството на Красимир Балъков. Снощи те отстъпиха с 1:3 на Ирландия в Дъблин в контролна среща.

Въпреки негативните резултати, вицепрезидентът на БФС е категоричен, че постът на Балъков не е застрашен.

"Треньорът и треньорското ръководство могат да коментират двете загуби и представянето на отбора. Въпреки това мога да кажа, че Англия е силен отбор, а радостното е, че във втория мач се даде шанс на други футболисти, на които би могло да се разчита в бъдеще", каза Лечков на летище "София" при завръщането на "трикольорите".
 
"Това са момчетата, с това разполагаме. Ако можете да посочите по-добри на нас като ръководство, на Балъков и треньорското ръководство - ще ги повикаме. Ще им дадем шанс. Балъков е говорил достатъчно. Сподели ми, че не е доволен от влагането на тези, които са влезли на смяна срещу Ирландия. Срамно е, че трябва да се борим за четвърто или пето място, но това е трезвата реалност", добави Лечков.

"Няма как да стане от днес за утре. Футболистите се оформят в клубовете. Трябва да се даде време на треньора. Скоро ще предоставим неговата концепция и пред вас. Дано не дълбаем дъното още надолу", завърши героят от САЩ`94. 

Нашата квалификационна група за Евро 2020