Лотар Матеус дойде в Уелс, пийна биричка и каза, че идва да ги бие. Селекционерът на България седя до среднощ в една от бирариите в Кардиф онази вечер. Германецът и мениджърът му Вогел се озоваха в центъра на пиянска нощ в сряда срещу четвъртък.

Наоколо бяха и няколко души от българската група. Без футболистите, естествено. Тях Матеус прати по стаите на хотел "Радисън Блу" малко преди 21 часа местно време.

Народът беше толкова къркан, че никой не позна именития германец на масата в бирарията.

По-късно Матеус излезе да се поразтъпче навън, без да знае, че в центъра на Кардиф се готвят за безсънна нощ заради Вечерта на студентите, информира пратеникът на "7 дни спорт". Това събитие идва дюшеш за заведенията, защото им гарантира още една силна вечер освен традиционните в петък и събота. "Ние обичаме студентите", намига с чаша в ръка стар тарикат от реклама на алкохол по една от централните улици на Кардиф.

А студентите тук обичат спорта - като повод за безпаметно напиване. Те безразлично подминават един от ресторантите, наречен "Ретро" - с музика и декори от 90-те, по същия начин, както подминават световния шампион от 1990 г.

Сблъсъкът между Уелс и България е тази вечер от 21:30 часа българско време на стадион "Кардиф Сити" и ще бъде предаван директно по БНТ. /БЛИЦ