През лятото на 2014 година Козмин Моци стана герой за Лудогорец с двете спасени дузпи срещу Стяуа, но сега записа антирекорд именно с удари от бялата точка, съобщава „Меридиан Мач“.

При победата с 5:0 над ТНС вратарят Харисън спаси изпълненения от Моци наказателен удар. Да, румънецът довкара топката, но за статистиката това е пропусната дузпа.

Така Козмин Моци стана първият футболист в историята на българския футбол, който вече има три пропуска от бялата точка в евротурнирите. До момента той делеше първото място с Емил Спасов, който има две издънки за Левски – срещу Уотфорд (1983/84) и Днепър (1984/85).

Другите две пропуснати дузпи на Моци са срещу Младост (Подгорица) и ПСЖ през 2016 г. И в двата случая те са отразени от вратарите.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Позитивното за румънския защитник от двубоя с ТНС е това, че той изигра мач №72 за Лудогорец в евротурнирите. Така Козмин Моци вече е №1 в ранглистата на клуба. Втори е Светослав Дяков със 71.

Иначе Лудогорец изпусна шеста дузпа в Европа, като за първи път 11-метровият удар беше довкаран. Успеваемостта на „орлите“ от бялата точка е катастрофална – само 33,33%. Отборът е вкарал само 3 от общо девет отсъдени дузпи в негова полза. При всичките шест пропуска ударите са спасени от вратарите на съперниците.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020