На 90% е сигурно, че Канал 1 и ТВ7 ще предават пряко мачовете от новия сезон, който стартира на 5 август (петък), съобщиха източници на БЛИЦ. Окончателното решение ще бъде оповестено на 28 юли, когато предстои заседание на Изпълкома на БФС. Тези дни пък ще се прекрати договорът с телевизията Би Ти Ви Екшън, която излъчваше двубоите миналата година.
 
Продължава да бъде неизяснен казусът с предаването на футболни срещи от западноевропейските първенства. Последните информации гласят, че Борислав Михайлов бил категоричен за въвеждането на блокирани часове.
 
“Боби вече е решил. Доста фенове ще бъдат разочаровани, но нещата вървят към блокаж. В БФС са напълно наясно, че ако блокират излъчването на мачове от чужбина, няма да може да се предават и част от двубоите от нашето първенство. Боби обаче е длъжен да направи подобно нещо, както е в повечето европейски страни. Той вече се запозна с подобен вид блокиране в чужбина”, заявиха приближени до президента на футболната ни централа. БЛИЦ направи опит да се свърже с Борислав Михайлов, но мобилният му телефон беше изключен.

Идеята на БФС при изготвянето на програмата за новия сезон е следната. Във времето на блокираните часове, да приемем, че това е 16:45-19:15 часа в събота, когато са повечето двубои от Англия и Германия, ще се играят 4-5 мача от “А” група. За да бъде спазено условието в това време да не се предава никакъв футбол по телевизията, нито от чужбина, нито от България. В този часови пояс ще бъдат срещите с по-малък зрителски интерес, като например Калиакра – Видима, Монтана – Миньор, Светкавица – “Ботев” (Враца) и др. Тези двубои няма да се излъчват директно по телевизията, тъй като попадат в “заключения пояс”. След него, например от 19:30, ще започнат мачовете с по-голям интерес, в които участие ще вземат ЦСКА, “Левски”, Литекс, Локомотив (Пловдив) и т.н./БЛИЦ