Северноирландецът Уорън Фийни е новият треньор на втородивизионния Пирин (Благоевград). 38-годишният специалист вече е натрупал опит като мениджър на отбори във Великобритания. Фийни е трето поколение национал на своята страна с 46 мача и 5 гола. Британският нападател е играл за Лийдс, Кардиф, Лутън, Дънди Юнайтед, Суонзи и др. Треньорската му кариера преминава през Нюпорт, Линфийлд и Нотс Каунти.

За последно води отбора от второто ниво на северноирландското първенство Ардс. 

При представянето в Благовград Уорън Фийни обясни, че ще извежда Пирин за победа във всеки мач. Освен това ще налага млади футболисти от школата, за да продължи политиката на клуба.

"Благодаря на всички, които допринесоха за това аз да работя тук. Това е голямо предизвикателство за мен, а причината да заема този пост е проекта Пирин, който ми представи ръководството на клуба. Бързо взех решението, защото работата в такъв клуб е изключително вълнуваща. Вече видях с какво разполага Пирин - тренировъчна база и футболисти. Впечатлен съм, защото има с какво да се работи и като потенциал. Остава само да произвеждаме добри резултати на терена", коментира Фийни.

"Футболът е моят живот. Не робувам на философии и тактики, а само на победата. Победа на всяка цена е моята цел", продължи бившият национал на Северна Ирландия.

"Пирин има доста добра юношеска школа. Знам, че от тук е тръгнал Димитър Бербатов. Ще преценя качествата на играчите от състава в следващите два мача. Ако се наложи да правим промени през януари, ще го направим. Важно е да спечелим оставащите ни два мача, а след това ще се завърна в Северна Ирландия по време на паузата до началото на зимната подготовка. Това време ще бъде много важно, за да оформя щаба ми от помощници, както и да направя план за бъдещето и да реша дали да вземем играчи от Великобритания", допълни новият треньор на Пирин.