При случаят с изнасилената и убита журналистка от Русе има извлечен ДНК материал, което може да насочи и да покаже кой е извършителят на това тежко престъпление, каза адвокат Ташкена Колчева, юрист от Пазарджик. 

По думите й, към момента се работи по много версии и не може да се правят предположения. Тя обясни, че няма сексуални насилници, които случайно да са извършили такъв вид посегателства. „Това е заложено в психологията на извършителя. Корените са много дълбоки и в един определен момент изплуват на повърхността и той става насилник. Хубавото е, че когато такива хора получат ефективна присъда в затвора с тях работят психолози и социални работници“, уточни адвокат Колчева, цитирана от Фокус.

Тя коментира също, че в практиката си е била част от много дела за изнасилване, като в съда тежест имат свидетелките показания на жертвата, както и съдебно-медицинските експертизи. „Мога да кажа, че 90% от изнасилванията, гледани в съдебна зала, са били инициирани с комерсиална цел“, каза Колчева.

Тя поясни, че при съдебния процес срещу Иван Евстатиев, който беше обвинен за изнасилване на 16-годишно момиче от Стрелча, един невинен човек е бил осъден за нещо, което не е извършил, само защото съдът се е позовал на лъжливите показания на момичето. За делото „Белнейски“, където двете сестри Христина и Росица бяха брутално убити и изнасилени, адвокат Колчева изрази хипотеза, че осъденият за убийството им Лазар Колев не е действал сам, но остава единственият осъден по този случай.

Тя допълни също ,че през последните години не се наблюдават много съдебни дела от такъв характер.

БЛИЦ припомня, че на 6 октомври в обрасла с растителност зона бе открито тялото на В.М., която е била административен ръководител на русенската телевизия TVN и водещa на предаване. 30-годишната жена е била изнасилена и убита, като смъртта е била причинена от удари в главата и задушаване. Извършени са огледи и претърсвания, иззет е автомобилът ѝ, разпитват се свидетели. До този момент няма задържан по случая.

Към момента полицията работи по всички възможни версии. Униформените продължават да събират доказателства, извършват се различни експертизи. Адвокат Марковски по-рано днес разкри любопитни неща от разследването и заяви как всъщност много лесно може да се разбере дали убиецът е близък на жертвата и дали деянието е предумишлено. 

ВИЖТЕ В БЛИЦ ПЪРВО ВИДЕО ОТ МЯСТОТО НА ЗЛОВЕЩОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!