Докато през отминалия уикенд „Боец” и „Бивол” се поздравяваха за т. нар. „разследване” на каталунското издание на испанския в. „Ел Периодико“, двамата товарищи агенти от ДС Сашо и Академик решиха също да отчетат дейност и се захванаха да тиражират фалирали лафове и инсинуации, в които да замесват името на Пеевски. А-ха да им повярва някой, че тази активност е била случайна. Пунта мара, товарищи!

Така се потвърди известното, че където са две агентурни имена от ДС – Сашо и Драган, там е и третото. Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев проговори на руски и окончателно се самопрекръсти на агент Пунта мара този уикенд, а агент Академик от ДС му пригласяше, пише "Монитор".

Ей, много наивност има у агентите от ДС. Пеевски щял да фалира, полафиха си двамата товарищи Академик и Сашо/Драган, а Огнян Стефанов даже стигна и по-далече – размечта се на глас как вестниците от „Телеграф медиа” изчезват и в медийното пространство остава само жабокрякащото му мижаво сайтче, изпълняващо функцията на пресцентър и рекламна агенция на банкера беглец Цветан Василев, както също и гара-разпределителна за фейкове.

На всички им е ясно какво свързва тези двама агенти от ДС -  Илиян Василев е кадър и на РУМНО – комунистическото военно разузнаване, Огнян Стефанов пък е бил политически офицер от БНА.

Обща характеристика и на двамата, че се правят на прозпадни, антируски, но всъщност са вербувани на идеологическа основа. Това означава, че те са козирували и са декларирали вярност към марксизма, ленинизма и комунистическия строй и им личи, че още не са забравили какви са били.

Разбираемо е желанието на агентите да се съюзяват, когато реанимират похватите на някогашните служби, на които са сътрудничили. Какво им дреме, че времента са други.

Това с голяма вероятност е опит от тяхна страна да продължат орташкия си бизнес. Дано да им плащат добре, та да си струват усилията! Всичко друго е Пунта мара, товарищи агенти!