Не съм от хората, които вярват на социологическите агенции. Това каза ПР експертът Нидал Алгафари в ефира на Нова телевизия, помолен да коментира последното проучване на „Галъп“ за доверието към президента, правителството и парламента.

„Преди време, когато се твърдеше че има някаква, националистическа формация, агенциите казаха, че не може да ги хване скалата, но на изборите взеха десет процента. Същото се получи и с Георги Първанов и Петър Стоянов.

Агенциите са се доказали в годините, че обслужват интересите на управляващите, в които е хлябът и ножът, така че не може много да им се вярва", заяви той. 
 
„Ляв проект щял да прави президентът. Виждали сме такова нещо. Георги Първанов направи 3 опита и трите се сгромолясаха с гръм и трясък. А той беше по-силен и мощен президент от Радев.

Радев да внимава с това къде е тръгнал. Най-вероятно се цели в лявото пространство, а вицепрезидентката му го предупреди да не ходи там, защото ще го бият през пръстите.

Всички се сгъчкаха в лявото. Има нужда от десен проект, защото в дясното пространство не остана почти никой“, заяви Алгафари.

Според него новите министри бързо трябва да се научат, да придобият опит. „Нямат никакво време заради трите кризи, които ги притискат“, отсече той.

ПР експертът коментира и горещата тема „Северна Македония“. Според него езикът на омразата най-вероятно няма да изчезне скоро между двете страни, „защото между двете страни има граница, има едни крайно радикални историци, от които всеки смята, че неговата истина е единствената и правилната в исторически план. А трябва да се подходи с мъдрост, както нашите прабаби са казвали, мисли бяло, за да стане бяло.

Докато мислим черно, ще бъде черно и ще се стига до лошите неща, да не се връщаме назад, да видим какво прави българската държава официално с документи за признаване на Македонската и т.н.“, категоричен бе той. 

„Историята е нещо хубаво, което трябва да се изучава от историците и да ни го казват. Но когато в историята се вкара политика, стигаме до крайности и най-вероятно стигаме до войни и дрънкане на лъжи“, каза още Алгафари.