Голяма част от нас, гражданите на Република България, имаме усещането за липса на справедливост. Това написа в профила си в социалната мрежа политическият пиар Нидал Алгафари. 

Според него справедливостта в обществото се налага от съдебна система. Обвинението е от прокуратурата, въз основа на доказателства събирани от следствието.

Ето какво още пише Алгафари (публикуваме думите му без редакторска намеса):

"Приятели,
голяма част от нас, гражданите на Република България, имаме усещането за липса на справедливост.

Справедливостта в обществото се налага от съдебна система. Обвинението е от прокуратурата, въз основа на доказателства събирани от следствието. Всички те действат в рамките на закон. Закона, приятели мои, го подготвят, поправят и приемат народни представители.

А когато народните представители са подобни на тез в 45-то Народно събрание се приемат недоносчета.

Когато те народните представители, оставят вратички, през които да се възползват всички участници в налагането на справедливостта, няма справедливост.

Тогава се намират начини да се рекетира, изземва бизнес, запорират сметки и унищожава изграждането с години.

Т.е. за да тържествува справедливостта, трябва правова държава в която, законодателите да приемат ясни и категорични закони, при които да не се дава възможност промушване през вратички.

Но как да се случи справедливостта, когато във всяко Народно събрание влизат полуграмотни, алчни за облаги, некомпетентни избраници? Как да имаме умни, грамотни и компетентни депутати, като такива рядко имаме възможност да видим от екрана.

Там се борят за рейтинг и умният, добрият, знаещият не правят рейтинг. Защо медиите не ги показват? Защото, рейтинг е валутата с която боравят медиите. Принципът е на търсенето и купуването.

Опростачен народ купува информация, която обслужва интересите му, а те, за мое най-голямо съжаление, са секс, кръв и урина.

За това в ефир ще виждаме простаци за кандидат народни представители. За това ще гласуваме за низка култура.

За това такива ще са ни законите. Такава ще е съдебната ни система. За това младите граждани на Святата ни Република ще знаят обиколката на гърдите на известна с това че е известна парантия.

Ще знаят имената на всички нискочели бухалкодържачи, но няма да знаят кой е Чудомир. Ще ахкат оргазмично пред лъскава кола, тунингован известен парцал и сребърни дебели ланци.

Ще се възхищават на пачките пари, които се сипят над главите на представителите на турбо чалгата. Когато дойде време да се избират народни представители те ще избират по образ и подобие на изградените образи за успялост в плитките им мозъци.

Приятели, къде са днешните братя Евлоги и Христо Георгиеви, които вместо да харчат парите си за шафрантии са изградили университет? Къде са днешните просветители пред чиято тераса да се събира множеството и да пита, "А сега на къде?""