Герт Вилдерс и Партията на свободата изненадващо спечелиха изборите в тази влиятелна страна, с 27%. Вилдерс ще има 37 депутати в 150-местния парламент. Не е впечатляващо, още повече, че партията на “десния” Рюте, която е на власт от години обяви, че няма да подкрепи Вилдерс. Това написа във Фейсбук анализаторът Огнян Дъскарев.

Ето какво коментира той по темата: 

"Но кой е той? Отговор: той е дългогодишен отрицателен герой на западноевропейските медии и партии,  които злобно се упражняват върху него със злоба, непозната на всеки десен, без кавички политик, освен Тръмп и в миналото - Никсън. В 2017 на изборите в Нидерландия  западният неокомунистически елит провъзгласи “смъртта на холандския популизъм”. Вж линк: https://www.nbcnews.com/…/dutch-pm-rutte-claims-win-over…

Дни преди изборите уж обективната ББС спомена небрежно Вилдерс като кандидат. Крайно левият Financial Tiмes самоуверено подцени Вилдерс дни преди изборите.

Но защо той победи, макар и без решително мнозинство. Отговор:

1/ Десетилетната му борба му против ислямските имигранти, носители на ислямски терор. Стигна се дотам, че Вилдерс беше пряко заплашен от тогавашната терористична група Ислямска държава и други,  и трябваше да сменя квартирата си всеки ден. Разбира се, тогава западните неокомунистически медии и партии  премълчаха това, или го омаловажиха.

2/ Крайните левичарски зелени действия на Брюксел /така нар Зелена сделка/, които заплашиха живота на нидерландскиТЕ  фермери. Според п-вото на “десния” Рюте това означава ликвидирането на 3 хил селски стопанства.

3/ “Зелената сделка” на Брюксел заплаши живота не само на нидерландските фермери, а и изобщо живота на нидерландциТЕ. Защото тази сделка значи почти пълно разрушаване на икономиката, невиждано от  края на войната.

Но Вилдерс според мен е прекалено краен и ако някога дойде на власт, в което се съмнявам, ще разбере, че компромисите са основата на политиката. Ако искаш да управляваш и тези, които не са гласували за теб, трябва да ги привлечеш. С призивите си за : 1/ За референдум за Nexit, нелепо за стара западноевропейска демокрация /Британия е само изключение/, Вилдерс лошо  губи. Сигурен съм, че ако се стигне до това, той ще загуби главоломно. 2/ За премахване на всички джамии и забрана на Корана - това е изцяло невъзможно в Нидерландия, която погрешно допусна колосална ислямска имиграция. Това ще предизвика безконтролни безредици, които ще трябва да бъдат кърваво потушавани, т.е.това е мн лоша идея с непредсказуеми последици.

Идеята му, обаче, за спиране/намаляване на военната и друга помощ за Украйна заслужава внимание, заради растящия скептицизъм ДАЛИ Украйна ще спечели войната против Русия. Скоро ще станат две години от началото на войната и тогава няма да се знае кой ще победи. Ето защо тук Вилдерс вероятно ще намери подкрепа в обществото.

Всъщност тук е най-важно кой ще стане президент на САЩ догодина. Тогава ще се разбере какво ще се случи в Украйна.

И друго: победата на Вилдерс означава, че популизъм и национализъм изобщо не са отрицателни понятия. Напротив те значат: народничество и родолюбие, т.е.да обичаш народа си и родината си.

И още друго: друг анти-неокомунист, Миле, победи в Аржентина, основна страна. Но за това - скоро.

 Победата на Вилдерс е СТРОГО предупреждение към самозабравилите се  западни неокомунисти.

Същите вилнеят и в България.

Това значи едно: ВНИМАВАЙТЕ!"

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук