Коронавирусът има някакъв реален основен мотив, обаче, както мнозина вече са се досетили, това не е чумата на 21 век, а сравнително банална инфекция, която започна много навреме, пише в свой коментар Виталий Аверянов, цитиран от "Поглед инфо".


Вижте останалата част от анализа:

Тоест, с други думи, това е черен пиар, елемент на мощна информационна война, чиято цел е да се всее паника и хаос.

Батко Лукашенко също намекна за това онзи ден, като каза, че в Беларус е спокойно, а Русия „гори с коронавирус“. Да, мозъците и емоциите горят.

Досега не са заразени много хора, но милиони хора са заразени с информационния вирус. При това начело на паниката вървят не простите жители, а властите и чиновниците, които готвят небивали карантинни мерки за Русия.

Тази информационна война служи като катализатор за криза, която би могла да се развие по-бавно - но сега, благодарение на умелото манипулиране на съзнанието, тя ще се ускори значително.

Може би КЛЮЧОВОТО СЪБИТИЕ, обясняващо какво точно се случва, се случи - между 15 до 16 март. То някак си много глухо и слабо бе описано в нашите медии. Междувременно нощната и непланирана среща на Федералния резерв взе безпрецедентни решения.

Основният лихвен процент е поставен на нулата, за което медиите все пак пишат.

Така нареченият резервен коефициент също е нулиран (тоест банките преминават в режим, при който се осигурява ликвидност без ограничения).

Обявено е „количествено облекчение“ от 0,7 трилиона долара.

Цената на суаповете с водещи ценни книжа е намалена до 0,25%.

Не съм икономист, но мои познати анализатори ми казаха, че подобни мерки съответстват на "масов ядрен удар". Тоест, меко казано, тези мерки са безпрецедентни.

Говорим за събития, много по-сериозни от случилото се през 2008 г. Мащабът на началото на срива наподобява Великата депресия, въпреки че историята не се повтаря буквално. Този път всичко ще се случи малко по-различно, отколкото при Хувър.

Какво общо има коронавирусът с това? Случайно се е оказал причина да започне рестартиране на световната финансова система? Едва ли.

По-скоро това е акт във война, в която буквално всички държави и централни банки ще загубят, както и много корпорации и в която само много тясна група бенефициенти може да спечели ...

Нещо ми подсказва, че настоящата игра е началото на планирания „грабеж на века“, измама, в резултат на което активите и натрупванията на много страни, компании и частни лица ще бъдат ефективно преразпределени в полза на настоящата финансова олигархия, и по-конкретно сред стотиците нейни съставни семейства. Делът на тяхното имущество в ще нарасне, въпреки че той и сега е много голям: през 2010 г. беше поне 40%, а сега е около 50.

Превод: В. Сергеев