Мая Манолова страдаше същата болест като БСП, а именно – катастрофира тежко в кампанията, докато Борис Бонев надхвърли очакванията. Другата изненада е в Пловдив, където Славчо Атанасов не отива да балотаж, което според мен се дължи на това, че Атанасов нямаше почти никаква кампания в Пловдив. Това заяви анализаторът Николай Облаков.

Кампанията на Фандъкова беше изцяло позитивна, докато тази на Манолова беше откровено слаба. Именно позитивните кампании са тези, които печелят изборите, а не компроматите, допълни той пред nonivi.bg.

Извънредни данни от екзитполовете за цялата страна

По думите му е малко вероятно десните хора в столицата да подкрепят на балотажа Мая Манолова.

Относно представянето на Ангел Джамбазки Облаков сподели мнението, че тези 4% са слабо представяне и препоръча на ВМРО да не изхабяват фигурата му за втори път, като допълни, че на национално ниво той би се представил доста по-добре, защото София по принцип не е бастион на патриотичните формации.

Той посочи, че избирателната активност у нас е по-скоро нормална.

Предизборната кампания в София тръгна доста бурно, след което се успокои, дори може би беше леко вяла, сподели още Облаков.

Има логика човек, когато прави позитивна кампания, да се хареса на младите и образованите хора, коментира и другият анализатор в студиото Кристиян Шкварек.

Дори да спечели Фандъкова, нейния процент се свива, което означава, че отвъд ГЕРБ има умора и се търси нещо ново, което все още не е намерено, сподели още той.

Шкварек отбеляза, че очаква от БСП за пореден път да заявяват, че излизат като победители от местния вот.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес Кирил Добрев изригна с първа реакция след изборите като каза, че "БСП се завръща в местната власт".

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ГОРЕЩИ НОВИНИ ОТ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ!