Ченгето Васил Василев е приватизатор на хладилния завод "Мраз". Така политологът Антон Тодоров коментира изказването на водещия Васил Василев в "Евроком", че правителството дава 43 млн. лева, за да "купи" опозицията в БСП.

В социалната мрежа Тодоров показа документи от 1992 година, от които си личи, че именно Василев и брат му въртят бизнес с петрол. Под заповедтта подписа си е положил и Иван Костов, който по онова време е бил финансов министър. 

Предлагаме ви целият коментар на Атнон Тодоров, който може да бъде открит на личната му страница във "Фейсбук", без редакторска намеса: 

"Ченгето Васил Василев, приватизатор в края на 1996 г. на хладилния завод "Мраз", соцбарон и от известно време водещ в Евроком, е издрънкал снощи следното в предаването си "Не се страхувай":
"Борисов изигра забележителен политически ход, като вдъхнови с 43 милиона лева опозицията на Нинова в БСП. С един жест той възпламени реваншистките стремежи на тези социалистически фактори, наричани соцбарони, които все повече оставаха извън течението."
Край на цитата!

Казаното от Васил Панайотов Василев е наглост и безсрамие. Той да говори за соцбарони е доста нахално. Нека видим кой е другарят Васил Василев и какви ги е вършил през годините. И най-важното - има ли морално право да коментира когото и да било, след всичко, което е натворил. 
А, да не забравя - синът му Слави Василев е съветник на Румен Радев, а самият Васил Василев беше част от Инициативния му комитет. 
Васил Василев е ОРОН /оперативен работник на обществени начала в Първо главно управление на ДС/. Четем 
„ЗАПОВЕД №19, 29.06.1989 г.
Привличам за оперативен работник на обществени начала (ОРОН) за отдел 03, ПГУ-ДС Васил Панайотов Василев, на задгранична работа като кореспондент на КТР в Париж, с месечно възнаграждание 80 (осемдесет) щатски долара, считано от 1.06.1989 г.
Препис от заповедта да се даде на отдел „Секретариат”, отдел „Кадри”, служба ФС при ПГУ-ДС и отдел 03, за сведение и изпълнение. 
Началник ПГУ-ДС, ген.-лейт. Вл. Тодоров“ /Архив на КРДОПБГДСРСБНА, ОРОН-и 1989 г., ф. 9, оп. 5, а.е. 464, л. 19/
Васил Василев е от най-ортодоксалните комунисти, любим журналист на Петър Младенов, член на предизборния щаб на БКП през 1990 г., когато се направиха най-големите изборни измами. През 1992 г. финансовият министър в правителството на СДС Иван Костов разрешава на фирмите „Братя Василеви“ и „Б.Н.К.“ /фирмата на неговия близък приятел и бъдещ съветник по спорта след 1997 г., кадровия служител от ДС Веселин Балевски/да търгуват с петрол и петролни продукти на територията на ГКПП „Калотина“. Факсимилета на тази заповед можете да видите сами. Спомнете си десет години по-късно гигантският скандал „Петрол-храни“. В заключителния доклад на комисията на комисията на ООН, оглавявана от Пол Волкър, разследваща злоупотребите по хуманитарната програма на ООН за Ирак ‘‘Петрол срещу храни‘‘, посочи, че БСП е получила 3 млн. барела иракски нефт в нарушение на наложено ембарго. Изводите потвърдиха съобщенията във в. ‘‘Ал Мада‘‘ от 2004 г. Програмата започва от 1991 г. и продължава до 2003 г. За БСП са били отредени общо 8 млн. барела, от които са доставени малко над 3 млн. Според таблица към доклада доставките са осъществени през две компании – „Братя Василеви“ и „Машиноимпорт“ /Independent Inquiry Committee Report on the Manipulation of the UN Oil-for-Food Programme
Authors: Paul A. Volcker, Former Chairman of the Board of Governors, Federal Reserve System (1979-87), Richard Goldstone, and Mark Pieth, Published October 27, 2005, Table 3-Committee oil beneficiary table, Summary of Oil Sales by Non-Contractual Beneficiary , р. 16/. Факсимилетата можете отново да видите сами. Върхът на пародията бе, че съдружник на Васил Василев във фирмата "Human Power" беше Асен Агов - член на парламентарна комисия, която от българска страна трябваше да разследва скандала "Петрол-храни"!

Докога подобни типове ще тровят пространството, а няма да бъдат обречени от правосъдната система на дълга, студена зима някъде на хладно! При бай Ставри, например!"