Демонстрацията на Меркел, Макрон и Мей на Моста на влюбените в София беше предназначена за Вашингтон. Ако Тръмп смята да ни цака непрекъснато, няма как да не покажем единство. Ние европейците искаме да бъдем заедно и с Америка, но Америка трябва да се съобрази с нас. Това каза в предаването "120 минути" по bTV журналистът и бивш депутат Асен Агов.

С поведението си Тръмп помага на Европа, помага да проведе реформите, от които има нужда ЕС. Ние имаме нужда от този стимул, заяви Агов. Ние европейците ще плащаме цената на това, което прави Тръмп, особено с иранската ядрена сделка.

С оттеглянето на САЩ от сделката Тръмп помага на Путин, неясно защо – може би, за да му се отблагодари за изборната си победа, посочи журналистът.

По думите му като европейци, българите сме получили самочувствие от Срещата на върха ЕС – Западни Балкани в София. Декларацията няма кой знае какво значене, важна е картината от срещата - тя беше излъчена в столиците на всички балкански държави. Няма как този дух да не се пренесе в конкретни действия, каза още Асен Агов.