Псевдожурналистът Атанас Чобанов от рекетьорския сайт „Биволъ“ се е заел да бие по фалшиви новини безспорният номер 1 в тази дисциплина – Огнян Стефанов – агент „Академик“ от „Фрогнюз“. Прочулият се с далаверите си във Франция Чобанов, заради когото българската общност там е направила и специален сайт с предупреждение какво точно представлява, напоследък се е превърнал в истинска машина за манипулации в услуга на кръга „Капитал“.

Първо през миналата година Чобанов взриви лимонката „Пандора пейпърс“, от която щеше да вади уж чудовищни разкрития за родни бизнесмени и политици. Нищо подобно не се случи, защото освен лъжата, че Пеевски имал три недекларирани офшорки (две от тях се оказаха без никаква дейност и надлежно декларирани чрез дружеството-майка, а с третата Пеевски изобщо не беше свързан), „Пандора“ спихна като пробит балон. Което ясно показа, че целта на активното мероприятие е била единствено и само да се употреби в публичното пространство мантрата „Пеевски“.

В началото на 2022 година пък последва циркът „заплаха“, когато Чобанов публично се оплака, че представител на американското посолство го предупредил за наличието на заплахи за живота и здравето му. Естествено, конспираторът не се поколеба да свърже това предупреждение с друга своя лъжа, маскирана като „разследване“. А именно, че Пеевски бил наел американския лобист Подеста и именно заради това според Чобанов заплахата идвала от „първия ред в парламента“ - разбирай ДПС и Пеевски. И този балон обаче се спука, след като лично ръководството на ДПС и Пеевски подадоха сигнал до ДАНС да разследва цялата история, а партията обяви, че ще отправи питане и до американското посолство.

В допълнение, представител на Подеста опроверга пред БТА „разследването“ му. Така спекулациите на Чобанов бяха посечени, което разбира се не му попречи цяла седмица да ръси клевети и обиди към ДПС. Което явно беше и целта на инсинуацията, за радост на присъдружните на „Капитал“ медии, напоително отразявали въпросния цирк.

След като и тази измислена „бомба“ не даде очаквания резултат, сега Чобанов е решил да играе на едро с лъжите, готвейки новия си фалшификат. Първо се включи героят от сапунката „Осемте джуджета“ Илия Златанов, имащ важна роля в опитите за омазване на прокуратурата от креатурите на Прокопиев. Същият онзи ден анонсира при Сашо Диков, че той и Чобанов, видите ли, открили през лятото на 2020г. в Гърция „имоти за над 200 млн. евро на български депутат от опозицията“, а вчера псевдожурналистът очаквано се хвали във фейсбук, че това бил „Пеевски“. Естествено, друго име никой и не очаква от Чобанов, при положение, че от години е фиксирал лъжите си именно в депутата от ДПС.

За съжаление на Чобанов и на менторите му от кръга „Капитал“, на тази претоплена манджа „имоти в Гърция“, вече никой не се връзва, защото още преди две години рекетьорите от „Биволъ“ се опитаха да пришият „свързаност“ на Пеевски с фирми, придобили имоти в южната ни съседка.

След като опитът им тогава не успя, сега чобановци и капиталци са бръкнали по-надълбоко в същата манипулация, надявайки се обществото да им обърне внимание, ако вкарат в обращение същата опашата лъжа, но вече за по-крупна сума. Явно 200 милиона евро са им се сторили подходящи за целта, още повече, че имат примера от Огнян Стефанов, който също играеше „на едро“ с друг подобен фалшификат – „кредити на фирми на Пеевски от КТБ“.

Тогава агент „Академик“ от Държавна сигурност първо тръбеше за 100 милиона лева, после покачи мизата на 500, 600, а последно се спря на 700 милиона и размахваше списъци с дружества, забравяйки откъде е тръгнал и че фирми на Пеевски в действителност никога не са имали и един лев задължения към банката.

Така че с голяма доза сигурност може да се прогнозира какъв ще е сценарият тези дни. Първо Чобанов ще се появи при друг негов приятел от Държавна сигурност – Веселин Дремджиев - агент „Богдан“ от Шесто управление на ДС, за да промотира новото си „разследване за 200 милиона“.

А на следващата вечер Люба Кулезич ще включи „директно от Париж“ приятеля си, за да може двамата да се кокорят и да цъкат дълбокомислено върху новия фалшификат за Пеевски. За финал по скайп от Белград може да надзърне и Цветан Василев, за да приглася в общия хор, а Иво Мирчев от „Да България“ ще отправи питане до някоя комисия в Народното събрание, за да бъде изслушан и там Чобанов.

Накрая всичко ще завърши на страниците на „Дневник“, „Капитал“, „Медиапул“, „Фрогнюз“ и „Свободна Европа“ и по този начин циркът ще стане пълен. А активното мероприятие ще бъде надлежно отчетено пред менторите на Чобанов и компания.

Какво са намислили този път актьорите в долнопробния театър, който разиграват вече толкова години, предстои да се разбере. Със сигурност обаче пиесата им „200 млн. евро за имоти в Гърция“, няма да спечели никаква награда. Защото на хората взе да им писва от лъжите, а опитите на наглите ченгета от Държавна сигурност и на техните пионки – бизнесмени, журналисти или инфлуенсъри, да се представят за много морални, докато бълват манипулациите си вече 30 години, все повече удрят на камък.