Николай Бареков скочи на bTV и Нова телевизия, че не са предупредили хората за страшната буря, придружена с гръмотевици, която бушуваше над София вчера следобед и нанесе много щети по улиците, а хиляди останаха без ток.

Ето какво написа Бареков на личната си страница във фейсбук:

"Страшна буря днес ни съсипа тук в София. Мои съкварталци не помнят такава от 40-50 години. Сега ще гледате ужасяващи репортажи по Нова и Бахтивито! Как паднали дървета са ни смазали колите и колко била голяма градушката - орех ли, яйце ли.

Същите помиярски медии днес от сутринта ни предупреждават с фалцетните си гласчета на водещите САМО какъв код "Червено" за жеги са ни лепнали и нито дума за предстоящия анти-циклон! Нито дума до 16:45, когато циклонът буквално ни отнесе! Нито намек даже.

То да беше летен дъждец, няма проблем, но те проспаха цял тайфун, народе. Как поне една дългокрака късопола руса Кичка не предупреди народа за тази "Катя", която удари барем 15 минути по-рано... а ние очакваме от тези да са информирани поне за времето. Поне при Тодор Живков за времето не лъжеха и антициклоните познаваха Минчо Празников и БАН. Каквито прогнозите, такива и телевизиите. Поне времето ни оставете, скъпи помияр телевизийки."