Федералният бюджет обикновено се задъхва от пари. В момент, когато хората в Русия полудяват от отчаяние и събират пари чрез SMS за умиращите деца заради липса на бюджетно финансиране, правителството на Медведев замрази още 4,3 трилиона рубли в бюджета през януари-октомври, с което неизползваните остатъци достигат 14,5 трилиона - сума, достатъчна за възстановяване на цялата страна.

Основателят на тази стратегия Кудрин, който е бил министър на финансите повече от 11 години, сега оглавява Сметната палата и има всички шансове да оглави Русия, след като Майданът, организиран от либералния клан, приложи политиката, която разработва, коментира известният анализатор и макроикономист проф. Михаил Делягин, цитиран от Поглед.инфо.

По-специално, Кудрин, както подобава на бъдещ президент, си спомни за бедните (както руските служители обичайно наричат бедните - хората с доходи под жизненото ниво) и обяви, че 400 милиарда рубли ще са достатъчни за намаляване на бедността с 40%. годишно.

Това е ясна оценка: според „Росстат“ „дефицитът на доходите“ (тоест парите, които позволяват на всички граждани на страната да живеят не по-ниско от разходите за живот) през 2018 г. възлиза на 870 млрд. Тази година не надхвърля трилион, 40% от които са точно 400 млрд.

Посочил тази сума, Кудрин не настоя за насочването ѝ към изпълняване на заложеното в Конституцията (наред с други права, тя предвижда правото на гражданите на живот, което означава гаранция за издръжка), той просто я определи като ориентир, непостижимо висок за либералното правителство.

Както обаче следва от доклада на Министерството на финансите, само през октомври правителството на Медведев замрази 421 милиарда рубли във федералния бюджет на руските данъкоплатци, отстранявайки ги от обръщение и по този начин значително изостри бюджетната криза.

Като се насочат тези средства за доброто на Русия, бедността може да бъде намалена с 40%! И чрез изпращането на средства за борба с бедността, които бяха замразени в бюджета не за един, а за цели три месеца, бедността може да бъде напълно изкоренена, като се започне с прилагането на конституцията на страната и постигането на резултат, който отне на Китай осем години за завършване (през 2010 г. делът на бедните и в Русия, и в Китай леко надвишава 10%, но Китай го понижи до почти нула, а Русия го е увеличила на над 13%). 

Но либералите имат съвсем различни приоритети.
Друг, не по-малко значим показател са бюджетните приходи от дискриминация спрямо работещите пенсионери. Шефът на Пенсионния фонд Дроздов заяви в Държавната дума, че отказът да се индексират пенсиите за тази категория граждани ще спести през 2020 г. (тоест ще извади от джобовете на народа и като цяло от икономиката за замразяване на бюджета) 368 милиарда рубли.

Да, тази сума би намалила бедността не с 40, а едва с 36,8%, но идеята за това, изглежда, просто не стигна до нито един официален ръководител (както и факта, че средствата, отпуснати за намаляване на бедността, бяха значителни части и ще бъдат върнати в бюджетната система чрез данъци от търговията и производството).

В същото време решаването на неотложните проблеми, заплашващи унищожаването на страната, струва много по-малко. И така, ръководителят на комисията по регионална политика на Държавната дума Харитонов предложи да се върне на жителите на Далечния Изток нормална, човешка, физиологично диктувана пенсионна възраст от 55 години за жените и 60 за мъжете.

Причината е проста: кражбата на нашия 5-годишен живот под прикритието на „пенсионната реформа“ качествено ускори бягството на населението от Далечния Изток, тъй като хората, убедени във враждебността на държавата към тях, накрая загубиха надеждите си.

Нормализирането на възрастта за пенсиониране в Далечния Изток, засягащо 1,2 милиона души, би струвало на бюджета само 16,2 милиарда рубли, разпределянето на които от правителството, което замразява бюджета за 26 пъти по-големи суми (но не годишно, а за месец), изглежда невъзможно, поради изповядваната от него либерална идеология.

Всъщност, когато нейният ръководител Медведев каза на кримските пенсионери тайнството „няма пари, но се дръжте“, неизползваните средства в бюджетните сметки надхвърлиха 7 трилиона!

Апотеозата на „бюджетната рецесия“ (както Александър Привалов нарича либерализма в бюджетната сфера) бяха промените в бюджета за 2019 г., подготвени от Министерството на финансите, поради факта, че поради прогнозни грешки, въз основа на които беше съставен бюджетът, той може да не получи (като се вземат предвид непланираните приходи по други пера на дохода) 204,7 милиарда рубли.

Фактът за евентуален дефицит на данъци е озадачаващ, тъй като бюджетът се изпълнява със значително превишение на приходите, но дори и да е наистина правдоподобен, което би могло да бъде по-лесно от намаляване на размера на замразените средства от планираните 3,2 трилиона до 3,0 трлн.

Освен това през първите 10 месеца бюджетните прогнози за това перо вече са надхвърлени с повече от една трета: ръстът на „бюджетните резерви“ възлиза на 4,3 трилиона.

Но Министерството на финансите и като цяло либералното правителство на Медведев изглежда не смятаха такава разумна мярка. Министерството на финансите изисква качествено увеличение на данъчната тежест върху икономиката, като събира (за останалите по-малко от един месец и половина) допълнителни 89,5 милиарда рубли. ДДС и 56,5 милиарда рубли данък върху дохода, както и 8,9 милиарда рубли идвънпланови глоби.

Това означава рязко засилване на данъчния терор и вероятно разширяване на практиката за предявяване на произволни данъчни искове към предприемачи, а и не само към тях.

Всъщност Министерството на финансите и либералното правителство на Медведев като цяло сляпо и агресивно изграждат фискален натиск върху Русия, като използват каквото и да е извинение за това - вероятно се опитват просто да смажат нас и живота ни като орех.

Маниакалното желание за унищожаване на руската икономика и замразяване на парите на данъкоплатците в бюджета, демонстрирано от руските либерали, създава впечатление за натрупване на пари за предстоящия либерален преврат, като същевременно довежда хората до отчаяние, изтласква ги на площада и успешно осъществява прословутия „Украински сценарий."

Превод: В.Сергеев