Байдън каза: „Насилието с употребата на оръжие в страната е епидемия. Това е международен срам“.


Той призовава за забраната на продажбата на полуавтомати и затягането на общите правила за търговията с оръжие.

Междувременно американците много ценят неотменното си, както вярват, право да носят оръжие и не всеки ще хареса инициативата на президента. Оръжейният бизнес също няма да хареса особено оръжейната реформа и няма никакво съмнение, че ще подкрепи републиканците.

Американските енергийни компании от своя страна са недоволни от курса на новата администрация към екологизиране и отмяната на строителството на американо-канадския нефтопровод Keystone XL.

А бедствието, което се случи през зимата в Тексас, когато в щата около 30 млн. души останаха без ток, топлина и вода заради силните студове, убеди много американци, че ако администрацията на демократите се впусне в климатичното приключение заради затоплянето, Байдън определено няма да е техния президент.

Още един проблем: Вицепрезидентът Камала Харис, която някога подкрепяше BLM, но един чернокож радикал атакува Капитолия. Как може да каже сега, че само привържениците на Тръмп са „вътрешните терористи“?

А след това американският сенат одобри Рейчъл Левин, така наречената транссексуална жена, а по същество трансджендър, за позиция в Министерството на здравеопазването.

Атаката срещу традиционните ценности в Америка придобива толкова агресивен облик при Байдън, че скоро ще се превърне в един от най-належащите въпроси на политическата борба. Не е изключени да се използват и оръжия...

На този фон Тръмп тихо се завръща. Той вече даде дълго интервю, в което заяви, че е готов отново да се бори за президентския пост през 2024 година.

А по отношение на миграционната политика на действащия президент, Тръмп каза:

„Само за няколко седмици администрацията на Байдън превърна националния триумф в национално бедствие“.

Тази фраза обещава да стане лозунгът на републиканците на предстоящите избори.

Днес Америка на Тръмп смила последствията от случилото се през миналия ноември и мълчи. Но Америка на Тръмп се фокусира.

Превод: Павел Павлов/Труд бг