Главният редактор на вестник "Труд" Петьо Блъсков написа критичен коментар към служебния министър на културата Велислав Минеков. Повод за думите му е скандалът, който избухна между него и ГЕРБ.  Както БЛИЦ писа по-рано той заяви, че ще помоли ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и да си намерят друг имот. По думите му преди години партията на Бойко Борисов е „превзела със сила“ няколко етажа от сградата. 

От партията веднага реагира на думите му със своя позиция. 

Освен това все още не стихнал и предишният скандал с Минеков, за казуса между редакцията на в-к „Труд“ и Министерство на културата.

Ето какво пише Блъсков в личния си фейсбук профил:

Този на снимката продължава политическия слугинаж с пълна сила. След като излъга от парламентарната трибуна, че в. Труд дължи наеми на Министерство на културата, заради което моментално беше заведено дело срещу него, сега лъже, че ГЕРБ не плащали наем за помещенията си в НДК. За което неминуемо ще бъде също осъден.

Откакто попадна в служебното правителство на Радев, този се занимава само и единствено с разчистване на сметки с неудобните на началника му. Както повечето министри всъщност.

Тъжна история. Той ще бъде осъден по всяко подобно дело, защото това са лесно доказуеми лъжи. След половин година всичко което ще си спомнят хората за нещо ще е "оня злобен бездарник, когото всички го осъдиха за лъжа".

Употребен от господарите си и изхвърлен.