"Новият президент на страната Токаев залага на ОДКБ и Евразийския съюз. По време на срещата на високо равнище Владимир Путин се повози на своята кола заедно с Токаев, а не със своя "стар" приятел Назарбаев", пише в личната си фейсбук страница анализаторът Боян Чуков, във връзка с безредиците в страната и изпратеният миротворческия контингент на ОДКБ.

В Казахстан най-вероятно кланът на Назарбаев ще бъде изхвърлен от властта. Новият президент на страната Токаев залага на ОДКБ и Евразийския съюз. Назарбаев е многовекторен.

Той залага предимно на Запада и има неговата подкрепа. Токаев смени шефовете на силовите структури на Казахстан. ОДКБ влезе в Казахстан и класическата цветна революция няма да успее с приложените от същите задкулисни актьори преди време в Беларус технологии.

Тайната падна: Лъсна истината за бунтовете в Казахстан ВИДЕО

Координирането на бунтовете в Казахстан става от Украйна. Назарбаев го виждам на дълго лечение в Минск като постоянен гост на Лукашенко. И в Казахстан бяха свалени маските. Вдигането на бунтове едновременно в 14 казахстански градове няма как да стане без вътрешна подкрепа.

В Санкт Петербург се проведе съвсем наскоро среща на страните членки на ОНД. По време на срещата на високо равнище Владимир Путин се повози на своята кола заедно с Токаев, а не със своя "стар" приятел Назарбаев.

От това по-здраво "намигване" здраве му кажи!