„Брекзит без сделка би означавало неизпълнение на правилата за търговия. Мисля, че банковата система е имунизирана за нещо такова”. Това заяви в ефира на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”британският експерт по оценка на финансовия риск Гордън Кеър.

Според него Европейската централна банка „подсилва употребата на еврото на глобалната сцена”. „Те са загрижени, че има недостатъчно банки и интернационални играчи, които припознават еврото като своя валута. Делът на еврото като банков резерв се е сринал за последните пет години от 36 до 31%”, коментира Кеър.

Той успокои, че за сънародниците ни на Острова няма да има сериозни последствия, дори ако Великобритания излезе от Европейския съюз без сделка. „Българите няма от какво да се тревожат. Ще трябва само да попълнят някакви документи, които може да им струват 30-40 паунда”, каза експертът.

Той е категоричен, че британският премиер Тереза Мей трябва да подаде оставка. „Тя взе ужасяващи решения. И сега имаме отчайваща нужда от парламентарни избори”, заяви Кеър.