Съвсем очевидно е от 5 години, че светът се промени коренно от световния ред от 1915 г., особено в нашата част. В момента всички граници не съществуват и светояният ред се разпадна напълно. Не очаквам голяма война. По-скоро ще се доразвиват несигурността и конфликтите в Близкия Изток и все още богатите петролни полета. Това заяви в ефира на Нова тв евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки по повод речта на премиера Бойко Борисов на пресконференция след края на срещата си със Себастиан Курц, който заяви, че светът върви към най-лошото. 

Журналистът Петър Волгин от своя страна заяви: "Той се промени от този свят, който бе в началото на 90-те години, когато имахме крах на една система и остана една супер сила голяма - САЩ. Тогава решихме, че е дошъл краят на историята, дойдет разцветът на либералната демокрация и решихме, че всички страни ще се присъединят. Това не стана, светът се разцепва, виждаме развитието на Русия, виждаме Китай, виждаме други страни. Изборът на Тръмп доказава, че американското общество вече иска да си гледа собствените проблеми и се измори от световната хегемония".

Относно скандалът Русия-Великобритания, Джамбазки каза: "Без да съм адвокат никому, руската страна поиска доказателства и образци. Вместо доказателства и образци, премиерът на Великобритания постави несериозен ултиматум, защото така не се говори между държави. Това може да си го позволи областният управител на Пернишко например. Целта бе да мобилизира английското общество и да донесе полза на всички. Руската заплаха винаги мобилизира английското общество. По-важно е, че във вторник бе обявена черновата на съвета на Европа за споразумението за
Брекзит и там има нещо, което може да свали Мей - твърдата граница в Ирландия".

Волгин добави: "Ще се случи това, което стана с всички подобни сигнали - Литвиненко, свалянето на малазийския самолет и т.н. Първо има агресия към Русия, после се млъква, не се намират никакви доказателства".

По повод скандала с руския патриарх Джамбазки каза: "Никой чужденец от никъде не може да идва в България и да си позволява унизителен език и поведение към българските институции. Този човек направи много за антируските настроения. Вижте каква ирония. Русофобите будят русофилия. Например бившият президент - той, като се изкаже, много хора започват да симпатизират на другата страна".

Волгин от своя страна допълни: "Русия трябва да печели приятели с политиката си. Когато в България се говорят силни русофобски неща, няма как да не отегне в Русия. Грешката на патриарх Кирил е, че сбърка човека, тона и мястото, защото Радев е президентът, който прави всичко възможно да имаме равноправни отношения с Русия. ако иска да сме й приятели, Русия трябва да се държи културно и уважително".