Изключена е вероятността шесторното убийството в Нови Искър да е с мотив за дестабилизация на страната по време на Българското председателство. Това каза Славчо Велков, заместник-председател на Комисията за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства, по повод убийствата в Нови Искър, цитиран от "Фокус".

Той добави, че подобна ситуация все пак ще даде отражение върху мнението на онези, които се интересуват от обстановката в страната.

Славчо Велков уточни, че на този етап може да се говори само за предположения за мотивите. „Използвани са голямо количество боеприпаси. Ако извършителят е бил сам, вероятно е разполагал с доста боеприпаси, възможно е и с повече от едно оръжие. А е възможно и да не е бил сам. Вече има основна версия, по която се работи. Това е версията за дейността на една от жертвите - Неделчо Юнаков, и съпричастността му към фирми, свързани с неправомерно източване на ДДС и т.н.

Засега можем да говорим само за предположения, защото няма достатъчна изходяща информация, за да се правят каквито и да е изводи“, каза още Славчо Велков. Той определи убийството като висока степен на обществена опасност и допълни, че относно мотивите и технологията на престъплението предстои много работа.