Трябва да се мисли как България ще изглежда на европейския и международен терен. Това коментира тази сутрин в ефира на bTV Наталия Киселова. Не трябва да има чистки в държавната администрация, по думите й. Проблемът на ПП е, че не са партия, изтъкна още тя.

Ръководството на формацията имало бизнес мислене. Формулата на властта трябва да гарантира стабилно управление, смята Киселова, според която в следващите дни ще станем свидетели на това дали има интереси да няма кабинет.

ПП не са готови за някои дебати, добави още Киселова. По мнението й трябва да има управленска програма с разписани срокове.

Борислав Цеков, от своя страна, призова да се изостави партизацията. По мнението му има нужда от корекция на управленската формула на ПП/ДБ. Правителство е необходимо, категоричен бе той. И добави: Нужно ни е обаче стабилно правителство. Трябва да има партийно неутрален кабинет.

Николай Денков трябва да направи крачка назад и Мария Габриел да е премиер. Страшно е съдържанието на записите, според него и в записа, изнесен от Радостин Василев вижда антиевропейско говорене. България няма нужда от това, което чухме на форума на ПП, категоричен е Борислав Цеков. Реалната перспектива за правителство е с втория мандат, по думите му.

Светослав Малинов смята, че върви процес на убеждаване, че експертен кабинет е най-добрата опция. Не е хубаво да има експертен кабинет в една здрава демокрация, но сме принудени да вървим в тази посока, изтъкна той. В записите, изнесени от Радостин Василев полазват стил, който не е приятен, но е партийно говорене.

Според него, ако това се преглътне, сме на крачка от правителство. За Малинов първи като премиер трябва да е Николай Денков. Той съветва да се изчисти формулата на властта. Сигурен съм, че ще има правителство с втория мандат, категоричен е Светослав Малинов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук