След като запорира имуществото на Цветан Василев за почти 1 млрд. лева и на Иво Прокопиев за над 200 млн. лева, бившият вече Председател на антикорупционния орган изпита на гърба си отмъщението на задкулисието. Като побеснели кучета спонсорираните от Василев и Прокопиев медии и платени им говорители отново се нахвърлиха върху Пламен Георгиев.

Защо бил назначен за консул във Валенсия. Нямал бил дипломатически опит и не владеел испански. Не им трябвало на хората там консул с юридическо образование. А какво им трябва – някой цигулар или лекоатлет? Без да обиждаме която и да е друга професия, но именно юрист е най-подходящото образование за един консул, защото най-точно пасва на спецификата на работата, която консулът трябва да върши. А юрист с дългогодишен административен опит на ръководител, какъвто има Георгиев, с лупа трябва да търсиш.

Близката до прокопиевото котило Румяна Бъчварова да не би да имаше дипломатически опит или да говорише иврит, когато бе назначена за посланик в Израел? Но за нея нямаше обструкции от страна на родната соросоидно общност. Няма и да има, защото тя е близка до разградския подсъдим, а Пламен Георгиев му запорира имуществото, нищо че запорът бе в съответствие със закона и бе потвърден от съда. Последното е само за статистиката, защото когато има съмнения, че Прокопиев нарушава закона и бъде санкциониран, това се счита за провокация на прокуратурата или за своеволие на антикорупционния орган. И всички зависими от медии започват в един глас да реват срещу тази „провокация“ или „своеволие“, защото Прокопиев е по презумпция недосегаем за закона и е винаги чист, и по „бял“ от ланския сняг.  

И сега този нахален Председател (вече бивш), позволил си да запорира имуществото на Прокопиев, продължава да изпитва на собствения си гръб цялата омраза на разградския подсъдим. Ще бъде плют по вестници и телевизии, ще бъде притискан и ще му се пречи да работи каквото и да е. Не само в структурата на КПКОНПИ или на прокуратурата. Защото този дързък човечец, запорирал имуществото на Свети Прокопиев, само това заслужава.    
 А че Прокопиевите слуги имат доста добър инструментариум, спор няма. Нали са обучавани от Сорос, а и финансирани от многобройните му НПО-та, специализирани в подривна дейност в не една или две европейски държави. Наясно са как се прави черен пиар, как се очернят достойни хора, как се организират всевъзможни протести. Абе въобще – как се въздейства на властимащите, което, види се, не е толкова трудно в измъчената ни родина. Стана практика с двеста, триста протестиращи, извадени на „Дондуков“, всичките искания на задкулисието да се изпълняват. Нищо работа.  

Сега е ясно, че Пламен Георгиев ще трябва да премине и през ада, защото свърши своята работа по закон. Ще мине, защото Прокопиев иска мъст за запорираните му 200 млн. лева, а Георгиев вече няма властта на Председател на антикорупционния орган. И сега му е повече от удобен. И няма кой да го защити от десетките клакьори, псевдо- журналисти и пишман протестиращи, които ще го преследват в опит да го заличат изцяло.

Сега и протест във Валенсия щели да организират – за да бъде отмъщението на Прокопиев още по-сладко.  
Пламен Георгиев не заслужава това, защото работеше в интерес на държавата и понесе изцяло голготата на покрива, превърнат в тераса, свалил го от председателския пост. За радост на родното задкулисие. Една тераса, колкото и да е „скандална“, не е кой знае какво, с оглед на понесените от Георгиев последици. Поне не колкото приватизацията на „Каолин“ за жълти стотинки, за която обаче разградския подсъдим не понесе никакви последици, а само облаги. Георгиев има достатъчно човешки и професионални качества и именно заради тях Прокопиев продължава да го преследва.