В момента работя по един проект, който е международен и се опитваме да установим обществено-политическите нагласи след пандемията от COVID-19. 

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ политологът Първан Симеонов. 

"Гледните точки по темата са няколко. Трябва да погледнем и да видим накъде вървим. Започваме да свикваме и да приемаме неща, за които преди няколко месеца ни обясняваха, че няма как да се случат. Оказва се, че обществата ни нямат защита срещу COVID-19, а вече нямаме и свобода.


Това означава, че грешим някъде. За мен прекаляваме с информацията за COVID-19. Ето сега за Омикрон гледам всякакви експерти, които изказват догадки и предположения за новия вариант. Лошото е, че се забраняват другите гледни точки.

Аз съм твърдо против лудите антиваксърски теории и призовавам всички да се ваксинират. Втората гледна точка е тази на хората, които вярват безрезервно в науката.

Но, има и трета гледна точка. Това е личното мнение и аз споделям точно тази гледна точка. Наистина се прекaлява с новините за COVID-19.

В момента се представя само гледната точка на санитарните власти, която трябва да се споделя, но нали ни казваха преди месеци, че с ваксините всичко ще свърши", попита риторично той. 

"Факт е, че интелигенцията се подиграваше на народа си и го поучаваше. Това изгради една преграда и 45% от населението на България твърдо заявява, че няма да се ваксинира и вярва на фалшивите новини. Дори по пътя на добрите намерения пак допуснахме грешки. 

Хората не искат да слушат за COVID-19. Аз лично си спирам телевизора, когато видя поредните експерти да говорят за COVID-19 и се чудя кога работят тези хора.

Вече две години нито имаме гаранция срещу вируса, нито имаме свобода. Трябва да се научим да живеем с този вирус, да ходим на работа, да ходим на училище", категоричен бе Първан Симеонов.  

"Аз вярвам, че се водят реални преговори за правителство. Не може всичко да е пред камерите и за мен факта, че нещата вече минават зад камерите показва, че действително има реални планове за редовен кабинет", коментира за финал Симеонов преговорите за формиране на редовно правителство.