В България има демокрация, ние от ГЕРБ не искаме да управляваме самоцелно, само заради самата власт, а заради отговорността. Това заяви в ефира на БНТ депутатът от ГЕРБ Евгени Будинов.

По думите му "президентът Радев и целият протест са подкрепени от едни провалени политици – Мая Манолова, хора от БСП". Според Будинов тези хора са докарали държавата до това състояние - "15 години тя боксува и куца".


Депутатът от ГЕРБ каза, че хората трябва да имат памет за това, което е било по времето на БСП.

"Най-после по време на управлението на ГЕРБ държавата си взима въздух и започва да набира скорост", каза Будинов.

Според него ако управлението "падне", всички усилия от последните 3 години ще са напразни и протестите са с цел да се спрат процесите в държавата.

"В момента аз работя върху Закона за киното, той не е променян от 12-15 г. Беше много трудно да се съберат всички хора, защото те са творци с различни мнения.

В момента имаме готов законопроект, който чака одобрение от Министерство на финансите и трябва да влезе за обществено обсъждане, става въпрос за много повече пари за кино, а финансови стимули да се връщат, тук да идват хора от чужбина да снимат.

Много хубави неща, които ще изравнят българското до европейското кино, неща, с които сме се забавили", каза Будинов.

Относно влизането на България в еврозоната, Будинов каза, че това означава, че няма вече да има фалити на банки и че държавата влиза в „клуба на богатите“.