Имаше гласуване напук в неделя", заяви директорът на Института за дясна политика Георги Харизанов за izbori.bg относно евролистата на БСП.

Той е категоричен, че войната в БСП се разразява от известно време. "Битката в БСП обаче я спечели Сергей Станишев", добави Харизанов и напомни шегите, че шефът на ПЕС за втори път уволнява Нинова. "Тя очевидно има личен конфликт със Станишев", поясни директорът на Института за дясна политика.

Наказателният вот, напомни Георги Харизанов, е показателен и с позицията на Деница Златева, която вече е 9-та.

"Лидерството на Корнелия Нинова е прекалено силово и тя не дава възможност друг да заеме лидерски позиции в партията", смята той.

"Много хора са критикували политически проект, от които днес са част. Това е знак за непоследователност. Аз и колегите ми сме последователи на ценности, а не на партии", призна той. "В случая г-н Христов ще стане за смях. Всичките му писаници ще бъдат извадени", добави Харизанов.

Във връзка с кандидат - евродепутатите на ГЕРБ, Георги Харизанов заяви, че те са по-скучни, с по-европейски лица. "Профилът на кандидатите на ГЕРБ са по-стерилни, по-експертни", добави той.

По думите му обаче точно такава скучна кампания искат и ГЕРБ, защото тогава те ще са големите печеливши.

Относно оказал ли е подкрепа премиерът Бойко Борисов, когато пристигна изненадващо на представянето на политическата платформа на партията за евровота, Харизанов отговори, че такава подкрепа и то към Цветан Цветанов е оказана още когато той е останал зам. - председател на ГЕРБ.